За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Култура и история свързаха събитията в Балчик днес


Евродепутатът Биляна Раева беше специален гост на церемония по полагане на камък в Алеята на вековете в Двореца в Балчик днес.
През 1934 г., румънската кралица Мария е поставила на това място 19 воденични камъка и е оставила един, който да се вгради за следващото столетие. Днес нейната внучка – принцеса Маргарита, заедно с Негово Величество поставиха именно този камък. Догодина се навършват 70 години от подписването на Крайовската спогодба между румънския крал и българския цар, с която Добруджа се връща на България. С днешната церемония по освещаването на воденичния камък се поставя началото на тези чествания.
Биляна Раева присъства като официален гост и на първата копка на новата сграда на Районния съд в Балчик, която направиха по-късно лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски и министъра на правосъдието Меглена Тачева. Те положиха в основите на храма камък, който е взет от открития в Балчик храм на богинята-майка Кибела, датиращ от 3 хил. години пр. Хр. По този повод правосъдният министър Меглена Тачева отбеляза, че „в един храм на правосъдието трябва да се вгради духът на справедливостта”.

Снимки от събитието можете да видите тук


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 27.05.2009 в 13:10 в категория Мегафон, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране