За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева бе избрана за член на Координационната група на ЕП по Лисабонската стратегия


Биляна Раева бе избрана за член на Координационната група на Европейския парламент по Лисабонската стратегия от квотата на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) на 14 ноември 2007 г. Координационната група предвижда на 11 и 12 февруари 2008 г. организирането на смесени работни групи с членове на националните парламенти.

Като свои приоритети за дискусия със страните-членки Биляна Раева посочи въпросите, свързани с постиженията на страните-членки в различни области и набелязване на добри практики. Сред основните теми ще бъдат и въпросите, свързани със заетостта, пазара на труда, свободното движение на хора, както и очакванията и ползите от ратификацията на новия Договор за Реформа.

Координационната група на ЕП включва представители от всички политически групи в Европейския парламент и има за цел да следи напредъка на Европейския съюз към постигането на Лисабонската стратегия – реформаторска програма на Европейския съюз, приета на срещата на Европейския съвет в Лисабон през 2000 г. Стратегията предвижда ЕС да се превърне в най-динамичната и конкурентоспособна икономика в света към 2010 г., което следва да бъде постигнато чрез развитие в три основни направления – икономика, социална политика и екология.

Групата ще обсъжда как да се подобрят интегрираните насоки за периода 2009-2011 г. и има за крайна цел изготвянето на резолюция на Европейския парламент, анализираща напредъка, трудностите и бъдещите предизвикателства и приоритети по пътя към постигането на Лисабонската стратегия. Работата по документа се очаква да приключи през март 2008 г.

Работата на групата е от особена значимост за новите страни-членки на ЕС, тъй като напредъка по прилагането на така наречените право и достижения на ЕС от тези държави е ключов елемент към постигането на целите на Лисабонската стратегия.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 19.11.2007 в 9:14 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране