За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Комисията по икономически и парични въпроси към ЕП дискутира становището, внесено от Биляна Раева за Демографското бъдеще на Европа


Комисията по икономически и парични въпроси към Европейския парламент (ЕП) дискутира днес, 20 ноември 2007 г., поправки по внесеното от Биляна Раева, член на Европейския парламент от АЛДЕ-групата, становище относно Демографското бъдеще на Европа. Основният доклад, изготвен от Комисията по заетостта и социалната политика, има за цел да представи идеи на членовете на ЕП за бъдеща стратегия на Европейския съюз за справяне с предизвикателствата от застаряването на населението.

Становища по него ще се получат и от Комисиите по регионално развитие, граждански свободи и права на жените. Гласуването на доклада в Комисията по заетостта е предвидено за началото на януари 2008 г., а в пленарна зала докладът ще влезе най-вероятно през февруари същата година.

По време на разглеждането на доклада в Комисията, Биляна Раева акцентира върху икономическите инструменти, които дават възможност за подобряване на демографията в ЕС. Тя подкрепи предложенията за промени в доклада, свързани с постигането на устойчиви и балансирани публични финанси, насърчаване развитието на разнообразни финансови инструменти, въвеждането на данъчни облекчения за малък и среден бизнес, както и пълното освобождаване на пазара на труда на разширения ЕС преди 2014 г. с цел подобряване на икономическата среда и стимулиране на положителна демографска конюнктура.

Повече информация можете да прочетете ТУК


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 20.11.2007 в 8:15 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране