За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Вестник 24 часа още не е публикувал опровержението на Биляна Раева


Опровержението до редакцията на 24 часа, което официално беше пуснато вчера по повод допусната грешка в информация, която злепоставя евродепутата Биляна Раева, още не е публикувано. Неговият текст гласи:

В информацията на вестник „24 часа” от 26 май: „Евродепутатите ни на дъното по можене”, авторът Йовка Димитрова, кореспондент на вестника от Брюксел, цитира класацията на британската неправителствена организация „Отворена Европа” некоректно.
Тъй като публикацията представя не само Биляна Раева, но и страната ни по некоректен начин и нанася вреди на името на България, настояваме редакцията да предостави на читателите си следната обективна информация за класацията на дейността на евродепутатите и специално на Биляна Раева.
Обективното класиране на нашите евродепутати по 20 критерия за тяхната работа в Европарламента всеки читател може да види на интернет страницата на организацията (http://www.openeurope.org.uk/) .
Там ясно е посочено, че Биляна Раева е събрала 28 точки като оценка за работата си. Тя е класирана на 218-то място сред всички 785 депутати. За сравнение евродепутатът с най-много точки е Карл Шлитер и има събрани 55 точки, а депутат с най-малко точки е събрал само 2.
Биляна Раева е класирана на второ място и сред всички 18 българи евродепутати. Тя е сред депутатите в Брюксел с добра дисциплина, с много инициативи като например: одобрен пилотен проект за малки и средни предприятия на стойност 2 млн. евро; извоювани допълнителни квоти въглероден диоксид за българския бизнес, активна борба с ДДС-измамите, мобилност за научните изследователи и утвърждаване на образа на България чрез представяне на културата и историята в Европейския парламент.
Защо истината е спестена? Опит ли е това да ни се замият очите, като в следващия брой (28.05.2009) се пуска по-подробна обяснителна статия по темата, но не и че предишната е била некоректна?
Няма реакция до този момент от страна на вестника.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 28.05.2009 в 16:38 в категория Мегафон, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране