За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Ден на траур


Днешният Спасовден беше почернен от трагичния инцидент край Ямбол, в който загинаха 16 души в катастрофа. Дълбоки съболезнования на близките на загиналите! Всички предизборни събития на НДСВ в страната се отменят утре, 29 май, по повод трагичния инцидент.
Централният предизборен щаб на НДСВ свали и всички предизборни клипове в медиите днес и в деня на траура.
Въпросът е друг – днес загубата на човешки живот, е далеч над стойностите, които искаме да видим като едно общо европейско ниво. Докога само ще говорим за безопасност на пътя, на пътищата, за изправното състояние на мпс-тата? Трагедията днес, макар и нещастен случай, е поредният повод да се замислим дали и кога ще спазваме правилата? ЕС вече си е поставил за цел до 2010 година да се намалят с 50 процента жертвите по пътищата. Преди време в ЕП зададох въпроса дали и кога ще имаме обща европейска политика на пътна безопасност, с обща система за контрол от страна на пътна полиция, които да доведат до повишаване на безопасността по пътищата и има ли начин европейският индикатор да стане задължителен за всички. Високата смъртност по пътищата може да бъде овладяна, трябва всички да работим в тази посока.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 28.05.2009 в 19:08 в категория Мегафон, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране