За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Правят информационен офис в централата на НДСВ във Варна


Агенция „Днес +“ ,Варна

До месец в централата на НДСВ във Варна ще отвори врати информационен център на евродепутата Биляна Раева. Това стана ясно на среща на евродепутата с представители на бизнеса, неправителствени организации, държавните структури и обществеността. Офисът в морската столица ще бъде седмият поред в страната. Такива вече функционират в София, Видин, Враца, Горна Оряховица, Габрово и Пловдив, а до средата на следващата година предстои откриване на офиси и в Несебър, Ямбол, Благоевград и Ловеч.

В информационния офис гражданите, неправителствените организации, представителите на бизнеса и на областните и общинските администрации ще могат да получават необходимата им информация за Европейския съюз, за възможностите за кандидатстване с проекти за усвояване на средства от фондовете на ЕС и да се запознаят с дейността на европейските институции като цяло. Офисите ще съдействат и за организирането на семинари с експерти по отделните оперативни програми и ще консултират желаещите да кандидатстват по програмите.

Сроковете, които имаме за разработване на проекти за усвояване на средства от европейските фондове са твърде кратки и затова бенефициентите трябва или да имат много добра подготовка или да получават професионална помощ, коментира Раева. Тя посочи, че центровете, които се откриват в страната ще се превърнат в своеобразни места за създаване на полезни контакти. Раева представи пред участниците в срещата и своя интернет сайт, от който може да се черпи всякаква информация за Европейския парламент, за актуалните теми, които се обсъждат, както и за взетите решения.

Все още има какво да се направи за обогатяването на дейността на офиса на община Варна в Брюксел, заяви Раева в отговор на въпрос. Тя посочи, че общината е получила възможността да открие свой офис благодарение на членството си в мрежата на големите европейски градове. То дава и възможност морската столица да си сътрудничи и да черпи опит от много европейски градове. В средата на тази година варненският офис се е включил в Седмицата на регионите в Брюксел, а за следващата година се предвижда организирането на мащабни представяния в Европа на Варна и българската страна.

Раева информира още, че основните акценти в работата й в Европейския парламент в момента са свързани с демографската стратегия за Европа и доклада за здравословни и безопасни условия на труд. В изпълнение на стратегията страната ни трябва да подготви национална стратегия за демографско развитие до 2013 година.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 23.11.2007 в 7:23 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране