За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Деморафската криза и възможностите пред малкия бизнес бяха водещи в срещите на Биляна Раева в Бургас и областта


В Бургас и областта преминаха срещите от предизборната обиколка на Биляна Раева днес. В Карнобат тя се срещна с граждани и симпатизанти, на които разказа какво работи евродепутатът. Раева сподели, че жълтата листа е изградена от можещи и силни личности, доказали качествата си, всеки от които може достойно да представи страната ни в ЕП.
В традиционния винарски район Суходол, известен с екологично чистите си лозя, до който за съжаление се стига по неподдържан и разбит път, се проведе втората среща на Биляна Раева. Оказа се, че както в много други населени места и тук хората срещат трудности с писането и подаването на проекти по оперативните програми. Биляна Раева сподели опит от Австрия и Германия и се ангажира да подпомогне с информация, експерти и консултации малките и средни предприемачи от района. Млекопроизводителите също поставиха своите проблеми, свързани както с производството, така и с реализацията на продукцията си. Раева изрази съжаление, че все още пречка за развитието на селски туризъм в района е невъзможността да се предложи завършена услуга – заради неуредици как да се етикира и брандира продукцията от лично производство например. Евродепутатът се ангажира да помогне и при решаването на битови и инфраструктурни проблеми на общината.
Демографската криза и изходът от нея беше тема на следващата й среща с майки, жени и деца от Айтос. И тук липсата на детски градини и достатъчна заетост са проблем. Социалната политика, която води НДСВ на местно ниво, е в осигуряването на ваучери за детските градини, създаване на система за насърчаване на работодателите да участват в социални проекти – детски градини в предприятието, курсове за извънучилищно обучение, летни занимални, социални услуги за възрастни – бивши работници. „Не дали, а кога ще започнем да внасяме работна ръка”, попита Раева, като сподели, че наши диаспори в Украйна, Молдова, Македония и Сърбия чакат да им подадем ръка, а не да гледаме към Китай и Виетнам. „Вече имаме възможност да учим и работим в Европа”, сподели Раева по повод мобилността и гъвкавостта на пазара. В тази връзка тя припомни обаче, че сме една от страните с най-висок роуминг на телефоните. „Как така ние пресичаме свободно границите, а на нашите телефони им трябва виза”, пошегува се евродепутатът. Нейно предложение е да отпаднат роуминг- тарифите и да се разбие монополът в телекомуникационния сектор, така, че ако например в Португалия една карта струва 3 цента, и българин да може да си купи и той да говори за 3 цента.

С жълто шествие, раздаване на автографи и представяне на листата на НДСВ на площада в морския град завърши програмата на Биляна Раева и останалите еврокандидати в Бургас.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 01.06.2009 в 0:10 в категория Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране