За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Какъв е пътят напред за общата данъчна основа на ЕС отговаря в книга Биляна Раева


Излезе от печат книгата по икономически и парични въпроси на либералите в Европейския парламент: „Реформиране на финансовите пазари”. Като автор в нея Биляна Раева участва с анализ върху хармонизирането на корпоративните данъци като средство за по-гладкото функциониране на общия пазар в ЕС. Като успешен пример за данъчна конкуренция Раева посочва реформата на корпоративния данък в у нас. „Разбира се, винаги е имало силна опозиция срещу данъчните реформи в България”, споделя в публикацията си тя, но добавя, че „от началото на 2007 корпоративната данъчна ставка е намалена от 15 % на 10%. През 2007-ма икономиката регистрира огромен ръст на преки чуждестранни инвестиции в размер на 33%, достигайки най-високото ниво, откакто съществуват статистически данни в страната.”
Данъчното облагане играе важна роля за постигането на целите от Лисабон, посочва Биляна Раева. И че само от нас зависи да подобрим вътрешния пазар, използвайки различни възможности и сътрудничество между държавите-членки.
Членовете на АЛДЕ единствени организират през февруари 2008 г. семинар, на който обсъждат причините за финансовата криза и предлагат конкретни насоки за излизане с политически мерки. Настоящата книга предлага на читателя теми и идеи, които либералите и членовете на икономическата комисия в Европейския парламент отстояват: малки и средни предприятия, енергетика, инвестиционни фондове, мерки срещу финансовата криза и за обща корпоративна данъчна основа.
Тази книга може да послужи като наръчник на студентите по икономика и финанси в различните ВУЗ-ове. Биляна Раева подготвя представяне на книгата в България, като голяма част от партидата тя ще подари на университетските библиотеки и на студентите в съответните специалности.

Електронен вариант на книгата можете да намерите тук


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 01.06.2009 в 12:52 в категория Европарламент. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране