За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева: „Ние сме европейски отбор, съставен от личности, които Европа чува”


Перспективите за обучение и реализация на младите хора в страните от Европейския съюз обсъди на среща със студенти от Технически колеж-Ямбол кандидатът за евродепутат от НДСВ Биляна Раева. Тя сподели с тях опита си и ги посъветва да насочат вниманието си към изучаването на чужди езици. „ Към живота трябва да се подхожда сериозно, защото за разлика от училището, в живота няма поправителен изпит и човек разчита само на себе си”, каза пред студентите евродепутатът от НДСВ. Тя изброи различни конкретни възможности за следдипломно обучение и квалификация , както и за работа в различни сфери на базата на образованието, което студентите получават в ямболското учебно заведение. Сега, сподели Раева, пред вас се откриват много добри перспективи да се реализирате не само в България, но и в чужбина. Съществуват възможности да се кандидатства за работа и в самите европейски институции, допълни още тя.
Малко по-късно Биляна Раева, заедно с народният представител Минчо Спасов, зам.областният управител Цветан Съйков и представители на предизборния щаб на НДСВ в Ямбол, се срещна с граждани от общините Болярово и Елхово. Основните въпроси, които бяха разисквани по време на разговорите засягаха проблеми свързани със земеделието и екологията в региона. Част от присъстващите поискаха от евродепутата информация как могат да получат достъп до фондовете и програмите, които ще им дадат възможност за лечение в чужбина.
Свещ за почитане паметта на трагично загиналите преди седмица ямболци запали в късния следобед Биляна Раева в най-големия ямболски храм „Св.Николай Чудотворец”. Заедно с нея бяха и кандидатите за евродепутати от жълтата листа Соломон Паси и Светлозар Дойчев. Непосредствено след това те посетиха организираната от Държавен архив Ямбол изложба „Българската независимост”. Част от програмата на Биляна Раева, Соломон Паси и Светлозар Дойчев включваше и разходката по централната улица на Ямбол и разговор с гражданите. Много от тях останаха приятно изненадани и приемаха с одобрение идеята един евродепутат да се срещне с тях по този начин.
Специално внимание настоящият евродепутат Биляна Раева отдели и на екипа на Ямболската търговско-промишлена палата, където се помещава офис „Европа директно”. При срещата си с председателят на палатата Стойчо Стойчев Биляна Раева сподели опита си, който има по европейските програми. Тя даде препоръки как по-добре да бъдат информирани гражданите, за да могат пълноценно да ползват възможностите на основните свободи на ЕС.
Програмата на кандидатите за евродепутати от НДСВ в Ямбол завърши с представяне на листата в залата на НТС. „Ние сме европейски отбор, съставен от личности, които Европа чува”, каза на присъстващите Биляна Раева и ги призова да дадат своя глас на 7 юни.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 02.06.2009 в 12:17 в категория Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране