За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева: виждам България през следващите 10 години като един от основните играчи в ЕС


„Във тези Европейски избори ние трябва да фокусираме ролята на България в ЕС – по какъв начин ще защитаваме регионалните интереси”. Това заяви при посещението си в Кърджали четвъртата в листата на НДСВ за Европейски парламент Биляна Раева. Пред журналисти тя припомни, че именно благодарение на нейната намеса бе спрян вноса на канцерогенен цимент от Турция. „Този сигнал бе обиколил редица институции в България, но без резултат и в момента, в който го получих изисках допълнително информация, предоставих я на комисаря по вътрешния пазар.” Спирането на вноса от близката ни съседка имаше пряко отражение в Кърджалийския регион, където в строителството се използва цимент от Турция. Още преди няколко месеца евродепутатът ни се срещна с представители на циментовата индустрия (БАЦИ и „Девня цимент”) и съдейства за алармиране на кабинета на комисар Ферхойген чрез писмо, съвместно с БАЦИ и до еврокомисаря Меглена Кунева.
Биляна Раева се ангажира лично да проучи въпроса със спазването на европейското и българското екологично законодателство по повод честото обгазяване на Кърджали от Оловно-цинковия комплекс. „Поемам ангажимент да сезирам Европейската комисия и ако е необходимо да бъде направена и внезапна проверка”, обеща тя. Най-тежките санкции в ЕС са в областта на опазването на околната среда, припомни кандидата за евродепутат.
„Осем години НДСВ се е доказало, че е европейската партия в България. Имаше случаи, в които името на България беше каляно и поругавано в Европа, включително и от българи, от наши колеги в Европарламента. Като евродепутат компромиси с националните интереси не съм правила. Като член на групата на АЛДЕ се е налагало да не гласувам в синхрон с колегите, когато става въпрос за националните интереси на страната. Моята кауза е България”, заяви Биляна Раева.
В следващия Европейски парламент трябва да изпратим 17 наистина действащи депутати, хора които могат да убеждават с аргументи, да спечелят депутатите от другите страни, да имат идейна готовност. България трябва да бъде равнопоставена на масата на вземане на решения, категорична бе Биляна Раева.
НДСВ е за преференциален вот. Това дава възможност избирателите да предпочетат най-достойните. Аз съм номер 4, приканвам да изберат номер 4 за втори мандат в ЕС. Ако ние не гласуваме, това означава, че едни 30% отново ще решат съдбата ни за представителство в Европейския парламент за следващите 5 години.
Биляна Раева вижда България през следващите 10 години като един от основните играчи в ЕС, когато става въпрос за три важни европейски политики – разширяване на ЕС, енергийната политика и превръщане на страната в ресурсен център за услуги с много високо качество.
Четвъртата в листата на НДСВ се срещна със симпатизанти и жители на града в специално изградения информационен пункт на жълтите в центъра на Кърджали.

Валентина Стоева НДСВ
Елена Колева


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 03.06.2009 в 14:23 в категория Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране