За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

По Оперативна програма “Околна среда” има готовност с проекти за 300 млн. евро


По Оперативна програма „Околна среда“ в момента има готовност с проекти за 300 млн. евро. Очакванията са до края на 2008 г. да бъдат подписани договори за изпълнение на проекти на обща стойност над 500 млн. евро.

Усвояването на средствата по Оперативна програма „Околна среда“ на стойност 1,8 млрд. евро до 2013 г. означава изграждане на пречиствателни станции, водопроводи и канализация и подобряване на водната услуга в цялата страна, изграждане на съвременни регионални депа за битови отпадъци и опазване на богатото ни биологично разнообразие. Това са трите основни основни приоритета на Оперативната програма: подобряване и изграждане на инфраструктура в областта на водите, подобряване и изграждане на инфраструктура в областта на управлението на отпадъците и опазване на биологичното разнообразие.

В областта на водите до момента има изградени 68 пречиствателни станции за отпадни води. До 2010 г. трябва да бъдат изградени 74 пречиствателни станции за отпадни води в населени места над 10 000 еквивалент жители. Специален приоритет на програмата ще бъде изграждането на пречиствателни станции по цялото ни Черноморие.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 29.11.2007 в 7:36 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране