За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

No: 4 в листата на НДСВ: Новите технологии ще изстрелят България в изпреварваща позиция!


Стратегически важно за страната като България е да осмисли сериозно използването и внедряването на нови технологии. Нещо, което ще направи родната икономика конкурентоспособна на фона на останалите страни-членки на Европейския съюз.

Това каза днес в Димитровград Биляна Раева, един от най-активните настоящи членове на Европейския парламент от българска страна на кандидат на НДСВ за следващ депутатски мандат.

Използването на модерните технологии ще изстреля страната ни от догонваща в изпреварваща позиция спрямо останалите държави, смята Раева. Според нея, политика на Евросъюза е да финансира активно подобни инициативи. По думите на родната представителка в Брюксел, само за изминалата година инвестициите в системи за използване на възобновяемите енергийни източници в световен мащаб надхвърлял вложените в добив на нефт и природен газ средства.

Финансовият ресурс, който страната ни може да усвои по тази линия, е един от най-мащабните, заложени в рамките на ЕС, категорична бе Раева. Тя е убедена, че това е силно преимущество, което българите следва да използват максимално най-рационално. Като важни икономически акценти в националната ни политика бяха посочени още сферите на туризма и на селското стопанство.

По време на днешното си посещение в Димитровград Биляна Раева дари настолни компютри за Читалнята на местната Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Тя се срещна и с кмета на Общината Стефан Димитров, както и с множество жители на време на наситената си програма. По-късно включената под No: 4 в листата на НДСВ организира своеобразно „Училище за млади политици”. Поканени да участват в увлекателната викторина бяха възпитаниците на димитровградските гимназии, както и членове на Общинския ученически парламент.

Автор: Атанас Сашкин


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 05.06.2009 в 16:24 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране