За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Български студенти в Белгия водят в Европейския парламент Биляна Раева и посланика ни Христо Георгиев


Около 70 български студенти, които учат в Белгия, ще посетят утре, 6 декември 2007 г., Европейския парламент (ЕП). Инициативата е на Биляна Раева, член на Европейския парламент от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и посланика на Република България в Кралство Белгия Христо Георгиев. Студентите учат в Белгия по образователна програма ERASMUS или са редовно обучение по специалности „право“, „хуманитарни науки“, „биология“, „политология“, „артистични изкуства“ и др., в университети в Брюксел, Брюж, Льовен, Гент.

Сред младежите, които ще посетят парламента, има и 10 български студенти от различни висши училища в страната ни, които членуват в Либералната младежка асамблея на НДСВ. Те са с отличен успех, знаят езици и се интересуват от европейската либерална политика, работата на парламента и на българските депутати в него.

Студентите ще разгледат Европейския парламент и ще се запознаят със структурата и организацията на дейността на институцията, а след това ще се срещнат с Биляна Раева и посланик Христо Георгиев. По време на разговора ще бъдат дискутирани въпроси и проблеми, които вълнуват българските студенти в Белгия. Ще се обсъдят възможностите за обединяване на българската студентска общност в Белгия. Биляна Раева ще представи идеята си за създаване на единна база данни за студенти и млади хора на Интернет-сайта си www.bilyanaraeva.eu, в където всеки желаещ ще може да остави кратка автобиография, области на интереси и контакт за връзка.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 05.12.2007 в 9:46 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране