За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

По инициатива на Биляна Раева български студенти ще посетят ЕП


dnesplus.bg

Около 70 български студенти, които учат в Белгия, ще посетят утре Европейския парламент (ЕП). Инициативата е на Биляна Раева, член на Европейския парламент от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и посланика на Република България в Кралство Белгия Христо Георгиев. Студентите учат в Белгия по образователна програма ERASMUS или са редовно обучение по специалности „право“, „хуманитарни науки“, „биология“, „политология“, „артистични изкуства“ и др., в университети в Брюксел, Брюж, Льовен, Гент.

Сред младежите, които ще посетят парламента, има и 10 български студенти от различни висши училища в страната ни, които членуват в Либералната младежка асамблея на НДСВ. Те са с отличен успех, знаят езици и се интересуват от европейската либерална политика, работата на парламента и на българските депутати в него. Студентите ще разгледат Европейския парламент и ще се запознаят със структурата и организацията на дейността на институцията, а след това ще се срещнат с Биляна Раева и посланик Христо Георгиев. По време на разговора ще бъдат дискутирани въпроси и проблеми, които вълнуват българските студенти в Белгия. Ще се обсъдят възможностите за обединяване на българската студентска общност в Белгия. Биляна Раева ще представи идеята си за създаване на единна база данни за студенти и млади хора на Интернет-сайта си www.bilyanaraeva.eu, в където всеки желаещ ще може да остави кратка автобиография, области на интереси и контакт за връзка.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 06.12.2007 в 12:49 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране