За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Вратата на Информационния офис във Враца е отворена широко за младите хора


„Информационният офис във Враца съчетава няколко функции и се надявам хората да идват тук, за да получат нужната им информация за европейските институции и работата ми като член на Европейския парламент.“ Това каза Биляна Раева при откриването на новия си Информационен център във Враца, който се намира на пл. „Христо Ботев“, ул. „Искър“ 2. Тя допълни, че вратата на офиса е широко отворена за младите хора и припомни, че вече прави база данни от биографии на младежи, студенти и току-що завършили висшисти, които могат да намерят работа в Европейския парламент или в други европейски институции, да получат стипендии или да продължат образованието си по различни проекти и програми извън България. „Надявам се този офис да стане притегателна сила за младите хора, които са бъдещата надежда и връзката между България и Европа“, каза още по време на откриването на центъра Биляна Раева.

В Информационния център, гражданите на Враца, представители на неправителствените организации, на общинската и областна администрация, на бизнеса и обществеността, както и медиите ще могат да получат информация за възможностите за кандидатстване за средства от ЕС, за работата на Биляна Раева и останалите български евродепутати, както и за дейността на европейските институции.

След откриването на центъра, в хотел „Хемус“ се проведе информационен ден за представяне на Оперативна програма „Регионално развитие“. Лектор бе ръководителят на отдел „Северозападен район на планиране“ към МРРБ – Видин, Боряна Войчева. Срещата, която имаше за цел да запознае участниците с възможностите за кандидатстване по Оперативната програма, се превърна в дискусия, в която бяха посочени приоритетите, проблемите в областта и възможностите за решаването им. Участниците – предимно кметове на по-малките населени места в региона, и служители в Община Враца и Областната администрация, се обединиха около мнението, че е необходимо да се създаде Областен съвет, в който да се представят всички идеи за проекти, а след това да се преценява кои са най-добри, за да се кандидатства с тях по Оперативните програми и да има по-добър резултат.

„Вярвам, че Информационният офис ще стане платформа и място за споделяне и събиране на идеи, и интегриране на проекти от цялата област“, каза след приключването на семинара Биляна Раева и се ангажира да направи нова дискусия по Оперативните програми още през януари.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 11.12.2007 в 8:54 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране