За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

България получава 41,5 млн. евро по програма за сътрудничество с Норвегия и по финансовия механизъм на ЕИП


България ще получи 41,5 млн.евро до 2011 г. по програма за сътрудничество с Норвегия и по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Около половината от тази сума е от Норвегия, страни донори по финансовия механизъм са още Исландия и Лихтенщайн.

Двете програми са с 2-годишен срок на изпълнение, като проектите се договарят до 30 април 2009 г. По тях могат да кандидатстват публични или частни организации, както и от неправителствения сектор, регистрирани като юридически лица в България. Условието е „да действат в обществен интерес“. До 60% е финансовата подкрепа, която може да бъде оказана, като при неправителствените организации и социалните партньори може да достигне 90% от стойността на проекта.

Приоритетни за финансиране области по норвежката програма са намаляването на емисиите от парникови газове, вкл. проекти за съвместно изпълнение по Протокола от Киото, енергийна ефективност и възобновяема енергия, прилагане на Шенгенското право, както и укрепване на съдебната система. По ЕИП ще отпускат средства за защита на околната среда, насърчаване на устойчивото развитие, опазване на европейското културно наследство, включително обществения транспорт и градското обновяване, развитие на човешките ресурси чрез насърчаване на образованието и обучението, и здравеопазване и грижи за децата.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 11.12.2007 в 9:56 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране