За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Българските евродепутати отстояват националните интереси на страната


БНР – Хоризонт

Според Биляна Раева от НДСВ в групата на АЛДЕ, ЕС, а следователно и България като част от Съюза, се нуждае от балансирана, добре осмислена, ефективна и икономически добре подплатена демографска европолитика за следващите 7 години.

„Ако сега двама души работят, за да издържат един пенсионер, през 2050 г. ще трябват минимум 4-ма – казва тя. – Освен това се предвижда намаляването на хората в работна възраст след 2020 г. с около 30 %. Това е поради демографския срив в по-големите държави, но също и в държави като България. Мерките, които ще се предприемат, целят действително разширяване на базата на работещи хора, т.е., удължаване на активния живот. Цели се той да бъде около 40 години. Затова е необходима политиката за учене през целия живот. Интересното е, че се наблюдава консолидация около мнението да се предложи обща европолитика за минималната пенсионна възраст. Тя ще бъде може би усреднена в евромащаб, но със сигурност ще бъде над 60 години. Възрастта за ранно пенсиониране ще бъде строго определена само за хората със здравословни причини.“


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 17.12.2007 в 9:04 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране