За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Комисията по икономически и парични въпроси към ЕП ще разгледа становище за стратегията на ЕС за защита на потребителите


Комисията по икономически и парични въпроси към Европейския парламент прие за разглеждане становище за Стратегията на ЕС за политика за защита на потребителите 2007-2013 г., по което Биляна Раева е докладчик в сянка за АЛДЕ (Алианс на Либералите и Демократите за Европа).

Биляна Раева зае активна позиция по становището и подчерта силната връзка между подобряването на конкурентноспособността на европейската икономика и политиката за защита на потребителите. Според нея, пълното либерализиране на общият пазар на ЕС би довело до по-ниски цени за европейския потребител, който ще има и по-богат избор от стоки и услуги.

Биляна Раева подчерта и необходимостта от пакет от средства за подобряване на доверието на потребителите и за подобряване на тяхната покупателна способност, тъй като въвеждането на такива мерки би завишило нивото на потребление, стимулирайки икономическия растеж в ЕС. Според Раева, въвеждането на една ефективна стратегия за европейския консуматор ще отговори на основните предизвикателства пред ЕС за икономически растеж и повече заетост.

Основна цел на стратегията до 20013 г. е да подобри позицията на европейския потребител, да подсили покупателната му способност и да осигури ефективна и ефикасна защита. Крайната цел на документа е към 2013 г. Съюза да разполага с добре функциониращи правила, които улесняват взаимоотношенията между търговци и потребители в рамките на общият пазар.

На 10 януари 2008 г. изтича срока за внасяне на изменения и допълнения към становището в Комисията по икономически и парични въпроси. Тя ще гласува окончателното становище на 29 януари 2008 г.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 19.12.2007 в 9:07 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране