За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Комисията по икономически и парични въпроси при становището на Биляна Раева за Демографското бъдеще на Европа


Комисията по икономически и парични въпроси към Европейския парламент гласува успешно изготвеното от Биляна Раева, евродепутат от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) становище за Демографската политика на Европа. При гласуването, Раева получи подкрепата и на другите две основни политически партии в Европейския парламент – Групата на Европейската народна партия и Европейските демократи и Групата на социалистите.

В становището се акцентира върху икономическите инструменти, даващи възможност за подобряване на демографията в ЕС. Подкрепените от Биляна Раева предложения за изменения и постигнатите компромисни текстове с докладчиците „в сянка“ на другите партии съдържат няколко основни направления, след които са постигане на устойчиви и балансирани публични финанси, насърчаване развитието на разнообразни финансови инструменти при гарантирана прозрачност и сигурност, използване на данъчни облекчения при провеждане на демографската стратегия на национално ниво, ускоряване процеса на либерализация на пазара на труда в разширения ЕС още преди 2014 г., насърчаване на заетостта сред младите хора и хората със семейни отговорности чрез иновативни работни схеми като работа на смени, на половин работен ден, учене през целия живот, както и солидарност между поколенията. В становището се предлагат още по-строги мерки за избягване неплащането на данъци и социални осигуровки като се стимулира доброволната заетост след минималната пенсионна възраст, координация между страните-членки при създаване и провеждане на стратегия, насочена към икономическата имиграция и изпълнение на Лисабонска стратегия и задълженията от Пакта за стабилност с цел справяне с демографските предизвикателства.

Становището, изготвено от Биляна Раева, е част от основния доклад на Комисията по заетостта и социалната политика, който ще бъде гласуван от Комисията в началото на януари 2008 г. В пленарна зала, Докладът ще влезе за гласуване през февруари 2008 г. Освен становище на Комисията по икономически и парични въпроси, становища са изготвили и Комисиите по регионално развитие, граждански свободи и права на жените.

Повече информация можете да прочетете ТУК


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 20.12.2007 в 9:08 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране