За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Евродепутат събра за дискусия културоведи


в. „Позвънете“, Варна

Коледна среща на тема „Варна,културата, и хората които имат отношение към нея“ организира вчера варненският евродепутат Биляна Раева. Пред представителите на варненската културна общественост тя се ангажира да подпомогне и разясни на всяка от институциите механизмите за финансиране със средства от европейските фондове. Ще предложа на обсъждане някои от добрите европейски практики в сектора, за да могат да се адаптират подходящо за реализация във Варна, добави Раева.

Сега е моментът да пристъпим към изграждането на нови културни центрове и зали, каза от своя страна новият шеф на дирекция „Култура и духовно развитие“ в община Варна Румен Серафимов. Той заяви, че дори и да не успее да стане европейска столица на културата, Варна трябва да се възползва адекватно от създалата се ситуация и да впрегне усилия в изграждането на нова, модерна инфраструктура.

Обсъжданията трябва да започнат от духовното, културно самочувствие на българите, за да се преодолеят различията с останалите европейски народи, коментира поетесата Елка Няголова. Тя заяви, че с нейно участие вече е разработена стратегия за представяне през следващата година на славянската култура в Европа. В тази връзка сме водили и разговори с български посланици в европейски държави. Добре е обаче да получим съдействието на евродепутатите, за да може първото представяне да е в столицата на обединена Европа – Брюксел, заяви Няголова.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 28.12.2007 в 9:18 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране