За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева обеща предпразнично евродепутатско рамо за културата


Боряна Тодорова, в. „Народно дело“, Варна

Инфраструктура, достъп и облик, културен обмен и работещи наши центрове в чужбина. Това са само част от нещата, които варненските културтрегери си пожелаха дни преди старата година да отстъпи мястото си на новата. В ролята на добрия старец, сбъдващ мечти, този път се яви младият и амбициозен евродепутат Биляна Раева. На организираната от нея неформална среща разговор откликнаха почти всички шефове на културни институции. Като представител на страната ни в Европейския парламент тя би могла да съдейства за реализирането на проекти. „Макар културата да не е във фокуса на фондовете, има възможност чрез някои от програмите да се субсидират дейности“, коментира Раева. Като пример евродепутатът посочи Барселона. Годишно нейният бюджет за култура е 580 млн. евро. Възвръщаемостта им е 80 на сто. Разбира се, Варна не може да се сравнява с испанския град, и то не само на ниво пари. Голяма част от присъстващите чистосърдечно си признаха, че им липсва капацитет за изработване на проекти.

Като общ недостатък се наложи и мнението, че не знаят как да пласират това, с което разполагат. „Предлагаме чалга туризъм. Хората, които посещават обектите ни, не са подходящи. Липсва им заинтересованост. Залива ни субкултурата“, заяви шефът на Аладжа манастир Валери Кинов. Естествено, тук отново се намесиха парите, но мнозина си даваха сметка, че същността се крие не толкова в тях, колкото в необходимостта от качествен мениджмънт.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 02.01.2008 в 9:43 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране