За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Започва оценката на България за влизане в Шенген


Министърът на вътрешните работи на Словения Драгутин Мате съобщи в Любляна, че започва оценка на подготовката на България и Румъния да се присъединят към шенгенското пространство. Според него, това трябва да стане през 2011-2012 година, предаде БНР.

Като председател на ЕС, който отдава голямо значение на европейската интеграция на държавите от Западните Балкани, Словения смята да положи значителни усилия за засилване на полицейското сътрудничество между тези страни в борбата с организираната престъпност. „Ще започнем обучение на полицаи от Западните Балкани за действие в тази насока“, каза Мате.

Очаква се Швейцария да стане част от новоразширената Шенгенска зона през 2008 г. „Започнахме оценка на подготовката на Швейцария да стане част от Шенген. Очаквам страната да стане официално член на шенгенското пространство по време на френското председателство на ЕС“, каза Драгутин Мате.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 03.01.2008 в 11:27 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране