За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Градът на „Бийтълс“ – новата културна столица на Европа


в. „Народно дело“, Варна

Това, за което варненските творци и интелектуалци мечтаят да се случи на града им през 2019 г., за други е реалност. Ливърпул, родно място на легендарната група „Бийтълс“, влезе в новата 2008 г. като културна столица на Европа.

Известен в миналото като преден пост на Британската империя, английският град пое щафетата от Люксембург. Решението за това е взето през 2003 г. С това Ливърпул изпревари всички свои конкуренти от страната – Бристъл, Бирмингам, Кардиф, Нюкасъл и Оксфорд, съобщи БТА.

Според регламента всеки град може да кандидатства за културна столица на Европа 6 години преди желаната дата. Във Варна машината уж вече е задействана. Засега нещата са на етап приказки. Причината е основно в липсващата инфраструктура и материална база. Зад идеята обаче застават все повече властимащи. Подкрепата си само преди дни изказа и евродепутатът Биляна Раева, която се зае с нелеката задача да удари едно рамо за превръщането на Варна в културна столица. След организираната от нея среща с културтрегерите на града тя планира да събере на разговор и крупни чуждестранни инвеститори и посланици.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 04.01.2008 в 11:28 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране