За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

ЕС одобри 93 социални и научни проекта в седмата рамкова програма


Европейската комисия обяви първите проекти по „Социални и хуманитарни науки“, които ще финансира в Седмата рамкова програма – 2007-2013 г. Получените и одобрени проекти ще си разделят финансиране в размер на 80 млн.евро, съобщи EUbusiness.

Целта на програмата „Социални и хуманитарни науки“ е да повиши познанието по основните специфични предизвикателства пред ЕС – това са конкурентоспособността, устойчивото икономическото развитие, заетостта, социалното сближаване, образованието, миграцията и интеграцията. По програмата „Наука в обществото“ 28 проекта ще получат финансиране в размер на 21 млн.евро. Проектите са свързани с интегриране на технологии и научни постижения в европейското общество.

Поставен е акцент върху мястото на жените в научните среди. Ще се работи за равенство между половете в държавните и научни органи, които регулират развитието на изследванията.

750 000 евро са отделени за навлизането на младите в научната сфера. Одобреният проект ще изследва и сравнява най-добрите практики.

ЕК дава 900 000 евро за създаването на платформа, която да очертае най-големите научни и технически предизвикателства, така че гражданите да получат по-голяма роля при взимането на решения в научната и технологична сфера.

По най-новия инструмент на социалната програма – „Изследвания в полза на гражданските организация“ ЕК е одобрила проект за създаване на граждански форум на международно ниво по въпросите на конфликтите. Целта е да се изследва как социалните конфликти се разпространяват от една държава в друга.

Проект за 1.2 млн.евро ще изследва използването и влиянието на телевизиите на арабски език в Европа.

Описанието на проектите ще бъде публикуване на страницата на CORDIS.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 08.01.2008 в 23:27 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране