За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Покана за участие в конкурс за Европейската младежка награда „Карл Велики“


Европейският парламент и Фондацията за международната награда „Карл Велики“ в Аахен отправят покана към младежите от всички държави-членки на ЕС да участват в конкурс, посветен на развитието и интеграцията на ЕС и проблемите на европейската идентичност.

Европейската младежка награда „Карл Велики“ се присъжда на проекти, които насърчават разбирателството в Европа и света, подпомагат изграждането на общо усещане за европейска идентичност и интеграция, служат като модел за младежите, които живеят в Европа, и предлага практически примери за съвместното съжителство на европейци като една общност.

Подадените за конкурса проекти трябва вече да са в ход и могат да бъдат изготвени на всички официални езици на Европейския съюз. Предимство ще имат тези от тях, които са изготвени съвместно от млади хора, представляващи няколко държави-членки.

На 14 март 2008 г. национални журита, съставени от поне двама членове на Европейския парламент и един представител на младежки организации ще изберат един победител на национално равнище от всяка една от 27-те държави-членки.

Наградата за най-добър проект е 5000 евро, втората награда е 3000 евро, а третата награда е 2000 евро и ще бъдат връчени в Аахен, Германия на 29 април 2008 г. от председателя на Европейския парламент и представителя на Фондацията за международната награда „Карл Велики“ в Аахен. Като част от наградата, тримата лауреати ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент (в Брюксел или в Страсбург) през м. май 2008 г.

Крайният срок за подаване на кандидатурите е 8 февруари 2008 г.

КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТУК


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 09.01.2008 в 11:55 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране