За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Италия продължава издаването на работни визи за българи при същите условия


По решение на италианското правителство режимът за пребиваване на гражданите на България, за които се изисква входна виза за работа за Италия, остава непроменен през 2008 година, съобщи БТА, цитирайки съобщение на дирекция „Консулски отношения“ на Министерство на външните работи за режима на наемане на работа в Италия. По официални данни 33 000 наши сънародници живеят в страната.

Режимът на издаване на работни визи за Италия не се прилага при наемна работа в селското стопанство, туризъм и хотелиерство, строителството, металургията, сезонната заетост, както и за домашни помощници, гледане на болни хора, а така също и за високо квалифицирани специалисти и ръководни постове. За тези области на индустрията и услугите през 2008 г. ще бъде прилаган, както и досега режим на свободен достъп до италианския пазар на труда.

За издаването на работна виза за Италия, е необходимо да се попълнят формуляри на специализиран сайт на Министерството на труда на Италия. Основно условие за кандидатстване е искане за наемане от страна на работодателя, адресирано до компетентната Провинциална дирекция по труда. Работодателят трябва да обяви свободното работно място в службите за работа в Италия и в полицията, и да изпрати искането си до италианското консулство в съответната държава за получаване на виза от кандидата, съобщи БТА през 2007 г.

Законът предвижда работна виза да получи кандидат, който се намира в родината си, а не в Италия. Работодателят ще плаща социалните осигуровки, а емигрантите могат да получат право на престой до 3 години.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 10.01.2008 в 12:00 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране