За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

ЕС се изправя пред трудности с мерките срещу промените в климата


Европейският комисар Ставрос Димос заяви, че ЕК не е предвидила проблемите, възникнали при разширяването употребата на биогорива. Последните доклади на анализаторите предупреждават, че биогоривата са основната причина за непрестанно растящите цени на хранителните продукти, както и за унищожаването на дъждовните гори, съобщава ВВС. От своя страна „Гардиън“ пише, че поставянето на задължителни квоти при емисиите от парникови газове може да отблъсне инвеститорите от Евросъюза.

Комисар Димас призна, че е по-добре целта на ЕС за 10% биогорива по европейските пътища е по-добре да не бъде изпълнена по график, защото тя да навреди на околната среда. Европейската комисия планира нови мерки, които да отчитат и екологичните и икономически фактори. Димас поясни, че промените в плана за устойчиво развитие ще отчете опасността за горите на Индонезия, както и покачването на цените на хранителните продукти, така че ЕС да не пострада в конкуренцията със САЩ. Вашингтон също реши да увеличи производството на растителни горива.
В същото време икономистите предупреждават, че сериозните ограничения на емисиите от парникови газове, които ЕС налага, заплашват развитието на индустрията в самия 27-членен блок. Неслучайно България и Румъния, както и част от новоприсъединените държави през 2004 г., изпратиха жалби на Европейския съд за постановените им ограничения. Следващото обсъждане на мерките срещу промените в климата предстои в сряда. Тяхната цел е намаляване на емисиите с 20% да 2020 г. Европейският план засяга 43% от емисиите, които европейските предприятия произвеждат.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 14.01.2008 в 12:05 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране