За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Промените в климата и замърсяването обсъди Парламентарната асамблея на страните от балтийския басейн


Промените в климата, замърсяването на околната среда и прогреса, направен по 16-та резолюция на Парламентарната асамблея на страните от балтийския басейн (ПАСББ), бяха обсъдени по време на среща на Изпълнителния комитет в Брюксел. Представителите на комитета призовават държавите-членки на ПАСББ за по-тясно сътрудничество в сферата на енергията и климата, както и на заетостта.

Българският евродепутат Биляна Раева участва в Изпълнителния комитет на ПАСББ като председател на Делегацията на Европейския парламент за работа с Швейцария, Исландия и Норвегия и със Съвместния парламентарен комитет за европейското икономическо пространство (ЕИП). Биляна Раева подкрепи инициативата на ЕС – Политика „Северната Дименсия“, която позволява различните арктически и северни организации да се координират и да си сътрудничат, както и по-тясно сътрудничество в рамките на „Северната Дименсия“ с ПАСББ.

Изпълнителният комитет обсъди и създаването на две нови работни групи за енергията и промяната в климата, и за заетостта.

Следващата конференция на ПАСББ ще се проведе във Визби, Швеция между 31 август и 2 септември т.г.

ПАСББ е парламентарният форум на държавите от региона на Балтийско море. Целта му е да се развие сътрудничеството между парламентите на национално и на регионално ниво, както и да се улесни диалога на теми, които са важни и актуални за региона. Околната среда и морската политика сред най-важните теми, обсъждани от асамблеята.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 22.01.2008 в 12:29 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране