За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева ще подпомага сътрудничеството между български и швейцарски журналисти


Българският евродепутат Биляна Раева се срещна с журналисти от Швейцария и Литхейнщайн в качеството си на председател на Делегацията за работа с Швейцария, Норвегия, Исландия и Европейското икономическо пространство (ЕИП).

По време на срещата те обсъдиха свободното движение на граждани в Европейския съюз и възможностите за свободно движение на българи и румънци в Швейцария след като бъде подписано споразумението между Европейския съюз и Швейцария. Очакванията са, следващата година в Швейцария да се проведе референдум за споразумението, най-вече в частта му на продължителност на преходния период за България и Румъния. Биляна Раева представи становището си за необходимостта от приемането на възможно най-кратък преходен период. Тя обсъди с журналистите и позициите си по отношение на данъчните различия между Швейцария и ЕС, и влизането в сила на подновеното Шенгенско споразумение.

Биляна Раева се ангажира да спомогне за по-добрата връзка между българските и швейцарските журналисти, както и за предоставянето на повече информация за България с цел подобряване на образа на страната ни в Швейцария и Лихтенщайн. Журналистите изразиха готовност за сътрудничество с българските си колеги и надеждата, че ще могат да запознаят швейцарците по-добре с един от най-новите членове на ЕС.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 25.01.2008 в 13:37 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране