За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Българският евродепутат Биляна Раева внася поправки в Доклада за Стратегията за потребителите на ЕС


[25 Януари 2008]

Българският евродепутат Биляна Раева (АЛДЕ) се срещна с представителите на кабинета на комисар Меглена Кунева, за да обсъдят отделни аспекти на Стратегия на ЕС за политика за защита на потребителите 2007-2013 г. Раева е докладчик в сянка за АЛДЕ на становището по стратегията на Комисията по икономически и монетарни въпроси.

На разглеждането на стратегията в Комисията, Раева внесе 11 поправки. Основният акцент тя постави върху необходимостта за допълнително информиране на потребителите както и върху предлагането на по-широка гама и на по-сигурни продукти в сектора на финансовите услуги. Раева подчерта необходимостта от гарантиране на безопасността на услугите и пълната отговорност на доставчиците при предоставянето им. Евродепутатът изрази позицията си за необходимостта от преглед и рационализиране на съществуващото законодателство в областта, с цел да се осигури по-добра защита на потребителите без да се натоварва излишно бизнес секторът. Докладчикът на становището на икономическата комисия Кристобал Ромеро (ЕНП, Италия), изрази подкрепа към внесените от Раева поправки, като предложи те да бъдат гласувани при вота в Комисията на 29 януари т.г. Биляна Раева ще внесе изменения в основния доклад, за който е отговорна Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите. Докладът ще се гласува в пленарна зала през март, а срока за внасяне на поправките е 31 януари.

Основна цел на Стратегия на ЕС за политика за защита на потребителите 2007-2013 г. е да подобри позицията на европейския потребител, като му осигури ефективна и ефикасна защита. Крайната цел е към 2013 г. ЕС да разполага с добре функциониращ набор от правила, които улесняват взаимоотношенията между търговци и потребители в рамките на единния европейски пазар.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 25.01.2008 в 13:38 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране