За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Набират проектни предложения по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство


Министерството на финансите започна набирането на проектни предложения по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Крайният срок за подаване на предложенията е 24 април 2008 г.

Помощта в рамките на Финансовия механизъм се предоставя под формата на грант за индивидуални проекти, отговарящи на условията за допустимост. Общият размер на помощта в рамките на настоящата обява за набиране на проектни предложения е 17 151 871 евро. Минималният размер на безвъзмездната помощ, която се предоставя за финансиране на индивидуалните проекти, е 250 000 евро.

Със средствата ще бъдат подкрепени проекти в следните приоритетни области:
- Защита на околната среда, включително на градската среда, посредством намаляване на замърсяването и насърчаване използването на възобновяема енергия;
- Развитие на човешките ресурси посредством насърчаване на образованието и обучението;
- Укрепване на капацитета на местните власти и техните администрации в сферата на административните и публични услуги, както и на демократичните процеси, които ги подкрепят;
- Здравеопазване и грижа за децата;
- Опазване на европейското културно наследство.

Бенефициенти на средствата са всички публични, частни или неправителствени организации, които са регистрирани като юридически лица в Република България и действат в обществен интерес, като централни, регионални или местни органи, образователни/научни институции, екологични организации, доброволни и обществени организации и публично-частни партньорства.

Структурата за управление на Финансовия механизъм е изградена на базата на съществуващата схема за управление на Програма ФАР. Национално координационно звено е дирекция „Управление на средствата от ЕС“ в Министерството на финансите.

Повече информация можете да прочетете ТУК

От ТУК можете да изтеглите документи за кандидатстване


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 29.01.2008 в 13:57 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране