За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева участва в семинар на БСК за компетенциите на българските работодатели във формирането на политики в ЕС


Биляна Раева участва в семинар на БСК на тема „Ключови компетенции на българските работодатели за активно участие при формиране на политиките за секторно индустриално развитие в Европейския парламент“. Тя бе модератор на частта от семинара, в която председателят на Камарата на електротехниката в България Румен Атанасов представи българския принос при формиране на европейската секторна политика в електротехническата индустрия. Биляна Раева говори за възможностите за финансиране на проекти на бизнеса в различните браншови сфери по Оперативни програми, по програми на Европейския съюз и на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Тя уточни необходимостта от лобиране в ЕС за българските държавни и бизнес интереси, и нуждата от добра координация между бизнеса, съответните структури в България, институциите и евродепутатите, за да може да се реагира адекватно за защита интересите на страната ни още при разглеждането на документите в различните комисии и по целия път до изработването на окончателните документи за гласуване от ЕП.

Председателят на БСК Божидар Данев представи възможностите на BUSINESSEUROPE (Конфедерацията на европейския бизнес) и опита на БСК при формиране на европейските секторни политики Божидар Данев. В експозето си той подчерта доброто сътрудничество с бизнеса, което до момента демонстрират българските представители в Европейския парламент. Председателят на БСК призова членуващите в Камарата браншови структури да бъдат още по-активни при подаването на своевременна експертна информация относно конкретни предложения за промени в европейското секторно законодателства, така че БСК чрез членството си в BUSINESSEUROPE и чрез участието си в множество работни групи, комисии и комитети на различни равнища в ЕС да защитава ефективно интересите на българския бизнес.

Божидар Данев запозна участниците в семинара и с някои проекти на законодателни актове, включени в програмата на Европейския парламент, които са от ключово значение и за българския бизнес. Сред тях са общата система за ДДС, вътрешният пазар на електроенергия и природен газ, данъчното облагане на безоловния бензин и газьола, координирането на системите за социално осигуряване, електронните съобщителни мрежи и услуги, защитата на околната среда чрез наказателното право и др.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 01.02.2008 в 16:33 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране