За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

110 наръчника за Лисабонския договор предостави Биляна Раева


Агенция „Днес +“ , Варна

110 броя от Пътеводител за Лисабонския договор, писан от Андрю Дъф, британски депутат от Европейския парламент (АЛДЕ), предостави българският евродепутат Биляна Раева на участниците в Конференцията на тема „Лисабонската стратегия: възможност за по-висок растеж и повече работни места в България“, която се проведе на 5 октомври 2008 г. в хотел «Шератон» в София.

Биляна Раева е член на Координационната група на Европейския парламент по Лисабонската стратегия от квотата на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Групата включва представители от всички политически групи в Европейския парламент и има за цел да следи напредъка на Европейския съюз към постигането на Лисабонската стратегия, която предвижда ЕС да се превърне в най-динамичната и конкурентоспособна икономика в света към 2010 г.

«Договорът за реформи от Лисабон е ключов за Европейския съюз», заяви при откриването на Конференцията министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова. Тя отбеляза, че в Договора от Лисабон се изразява един от най-категоричните български успехи – изписването на единната европейска валута на кирилица.

Според нея, Лисабонският договор може да бъде оценен като политическа игра от ново поколение, тъй като всеки играе за собствената си публика, но в крайна сметка е подчинен на висшия приоритет и общностния интерес. Министър Грънчарова посочи още, че с Лисабонския договор се слага край на мъчителния разговор за това как да се взимат решения и какъв тип институции съответстват на един разширен Европейски съюз от 27 страни-членки.

Конференцията бе организирана от Дипломатическия институт на МВнР, Европейския институт и Центъра за модернизиране на политики и бе под патронажа на министър Гергана Грънчарова.

Политици и експерти от администрацията и неправителствения сектор дискутираха институционалната реформа на Европейския съюз, засилената роля на Европейския парламент и на националните парламенти, перспективите на задълбочаващата се европейска интеграция в областта на външната политика и сигурността, както и прокламираните от Лисабонския договор политики за приближаване на европейските институции до гражданите.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 05.02.2008 в 16:47 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране