За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева представи кампанията си за незрящи в Пловдив


Кампанията „Равни условия за живот“, която има за цел да повиши квалификацията на незрящите хора за намиране на работа и по-добрата им интеграция в обществото, представи в Пловдив днес Биляна Раева, член на Европейския парламент (АЛДЕ-НДСВ). Кампанията ще се осъществи в сътрудничество с националното читалище на слепите „Луи Брайл“ в София и с медийното партньорство на вестник „Телеграф“. Като първи стъпки Раева посочи проучване на състоянието на незрящите в България, подкрепата и подобряването на здравословното им състояние, осигуряването на нормална среда за социална интеграция и адаптация, както и закупуване на необходимите им технически средства.

Биляна Раева сподели, че подготвяният първи проект от кампанията има за цел стабилизиране и развиване на националната библиотека при читалище „Луи Брайл“, осигуряване на персонални компютри, монитори за слепи хора, техника и материали за сканирането на брайловите книги и превръщането им в електронни, както и разнос на книгите във филиалите в страната. Кампанията стартира с благотворителен търг-ревю на модна къща „Агата“, събраните средства – над 600 лв., са достатъчни за закупуване на необходимата техника за подобряване на психомоториката на незрящи деца от специализираната детска градина „Елица“ в Пловдив.

Целите на кампанията са сред приоритетите ми в България за създаване на условия за конкурентоспособна и социална икономика чрез подобряване на здравословното състояние на нацията като цяло и включване – социално и на трудовия пазар, на групи в изолация, каза Раева при представянето на идеята по време на семинар на тема „Условията на труд и влиянието им върху здравето на служителите“, организиран от нея в Пловдив. По време на семинара Биляна Раева засегна някои от най-сериозните въпроси от Доклада на Европейския парламент за здравословни и безопасни условия на труд, а д-р Илианна Попова от Министерство на здравеопазването говори за въздействието на условията на труд при формиране на общата заболеваемост на нацията и развитие на професионалните заболявания в страната, както и възможностите за финансиране на дейности и мероприятия за подобряване на условията на труд от работодателите.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 08.02.2008 в 17:59 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране