За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Отчитат напредъка на Лисабонската стратегия на среща в Брюксел


INSURANCE.BG

На четвъртата парламентарна среща, която започва днес в Брюксел, членове на ЕП и депутати от националните парламенти от 27-те държави членки на ЕС ще обсъдят бъдещето на Лисабонската стратегия. Срещата ще се проведе под патронажа на три работни групи, които ще засегнат най-важните приоритети за Европарламента – вътрешния пазар и стратегиите за изследвания и развитие, проблемите на глобализацията, инвестициите в хората и пазара на труда, както и отчитане на напредъка и мониторинг на Лисабонската стратегия.

Предишните съвместни парламентарни срещи за обсъждане на алтернативите пред европейското бъдеще се състояха през 2007 г. , 2005 г. и 2004 г. Целта на тези срещи е да включат националните парламентаристи в дискусията на ниво ЕС. Участието им е важно за постигане на целите, свързани с увеличаването на растежа и работните места, същевременно запазвайки устойчива околната среда и социалната защита.

Франция стана петата европейска страна, която е ратифицирала Лисабонския договор, след Унгария, Словения, Малта и Румъния. Българският евродепутат Биляна Раева (АЛДЕ) ще съпредседателства заедно с депутата от френския сенат Жан Бизе третата работна група от днешната среща. Зам.-председателят на ЕП Роди Краца-Цагаропуло и председателят на словенския парламент, Франце Цукяти ще съпредседателстват съвместната парламентарна среща. Председателят на Европейската комисия Жозе Барозо и заместник-председателят на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген също ще участват в нея. Български представители са депутатите Иван Колчаков, Надя Кочева, Румен Овчаров, Ясен Попвасилев и Сияна Фудулова.

Четвъртата съвместна среща ще се състои седмица преди дебата за Лисабонската стратегия в Европейския парламент и гласуването на доклад по тази тема в Страсбург.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 11.02.2008 в 18:04 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране