За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Български евродепутат в защита на българите в Украйна


Дарик Нюз

Положението на българската диаспора в Украйна, инициативите за въвеждане на български език в училищата, в които учат деца с български произход, културно-просветната дейност, както и улесняване на достъпа на нашите сънародници до българско образование и трудовия пазар на страната ни, бяха темите, които обсъдиха днес в българското посолство в Киев Биляна Раева, член на Европейския парламент (АЛДЕ-НДСВ) и представители на Асоциацията на българите в Украйна.

Срещата бе по инициатива на Биляна Раева, която е в Киев за заседание на бюрото на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). По време на срещата в българското посолство, в която участва и българското културно аташе Красимира Шопова, беше обсъдена и правителствената стратегия за българите в чужбина.

Обърна се внимание на мерките, които правителството ще предприеме, свързани с образователния процес на традиционните български общности, по-облекчените консулски услуги, както и възможностите етнически българи да се заселят и работят в България чрез т. нар. зелени карти.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 14.02.2008 в 18:10 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране