За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски обсъди възможностите за разширяването на ЕС и темата Косово с членовете на АЛДЕ


Ситуацията на Балканите, както и мерките за присъединяване на държавите на Балканите, които не са членове на ЕС, към Общността обсъди на работен обяд вчера лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски в Страсбург с членовете на групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

„Подробно бе обсъден напредъка на България по прилагането на верификационния и координационен механизъм в областта на првосъдието и вътрешния ред“, каза Биляна Раева, депутат от групата на АЛДЕ от НДСВ. Тя допълни, че лидерът на НДСВ е изразил мнението, че предпазните клаузи са деликатна материя, защото от една страна Брюксел трябва да ни наблюдава и да ни дава посоката за положително развитие, като нова страна-членка, но от друга страна трябва да се отчете, че откакто България е член на ЕС се развива в много положителна насока.

Работният обяд с членовете на АЛДЕ бе част от програмата на двудневното посещение на лидера на НДСВ в Страсбург. Той се срещна с председателя на Европейския парламент Ханс Пьотеринг, с председателите на групи в ЕП – Мартин Шулц (ПЕС), Джоузеф Доул (ЕНП) и Греъм Уотсън (АЛДЕ), както и с Джефри Ван Орден, докладчика за присъединяването на България към ЕС. По време на срещите са обсъждани въпроси, свързани с възможностите за оползотворяване на структурните фондове и прозрачността на процедурите, развитието на регионите, новия договор за Реформа от Лисабон, както и бъдещето на ЕС след 2009 г., когато се очаква да бъде ратифициран новия договор.

По време на изказване пред колежа на комисарите, както и на специално организирана пресконференция за Косово, комисарят по разширяването Оли Рен цитира Симеон Сакскобургготски относно важността на разширяването на ЕС в Западните Балкани като фактор на стабилност. Двамата имаха среща, в която коментираха въпроси, свързани с Косово, Западните Балкани и ЕС.

Симеон Сакскобургготски се срещна и с правосъдния комисар Франко Фратини, с когото разискваха ситуацията в Косово и подобряването на качеството на европейското законодателство.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 19.02.2008 в 18:21 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране