За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева стана докладчик в сянка на икономическата комисия на ЕП


Портал Европа

Българският евродепутат Биляна Раева (АЛДЕ-НДСВ) бе избрана за докладчик в сянка на АЛДЕ в по становище за Борба с недекларираните работни места. Изборът бе направен на заседание на членовете от АЛДЕ към Комисията по икономически и парични въпроси, съобщи пресцентърът на ЕП.

Становището ще бъде разработено в отговор на съобщение на Европейската комисия към Европейския парламент и Европейския съвет, което дефинира като недекларирана работа „всяка законна и заплатена трудова дейност, която не е декларирана пред компетентните органи, като се вземат предвид различията в регулаторната уредба на страните-членки“. Тази дефиниция, която включва много дейности – от неформалната домакинска помощ до работата „на черно“, извършвана от нелегално пребиваващи лица в съответната страна, всъщност слага равенство между недекларираната заетост и укриването на данъци, или неплащането на социални и здравни осигуровки.

Недекларирана работа е феномен, обусловен от широк спектър от икономически, социални, институционални и културни особености. Становището на Икономическата комисия на ЕП ще се фокусира върху мерки срещу негативното влияние на този феномен върху икономическия растеж, бюджетната и социалната политика на страните-членки.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 21.02.2008 в 18:47 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране