За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Дневния център за лица с умствени увреждания във Варна ще посети в петък Биляна Раева


Биляна Раева, член на Европейския парламент (АЛДЕ-НДСВ) ще посети Дневния център за възрастни с умствени увреждания във Варна на 22 февруари 2008 г., петък, от 15.30 часа. Центърът, който се намира във вила „Ривиера“ (зад Делфинариума) в Морската градина на Варна, е единствен по рода си в североизточна България и има за цел професионално обучение на млади хора с умствени увреждания. В момента в там има 25 лица над 18-годишна възраст.

Проектът за дневния център е реализиран в партньорство с Община Варна, Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна и чуждестранни партньорски организации – Фондация побратимени градове «Дордрехт – Варна» и Обединени холандски фондации за Централна и Източна Европа, които са предоставили част от необходимите средства за ремонт на сградата. Но тези средства не са достатъчни за пълноценното функциониране на центъра. Ръководството му търси съдействието на българския депутат в Европейския парламент Биляна Раева за намиране на възможности и осигуряване на средства за различни нужди в центъра: ежедневна храна за младежите или хранителни продукти за приготвянето й, твърдо гориво за отопление, дооборудване и дообзавеждане на сензорна стая за терапия на младежите, климатизация, благоустрояване и озеленяване на двора – поставяне на пейки, беседка, затревяване, засаждане на цветя и др.

В центъра изпитват необходимост и от осигуряването на материали за различните обучително-практически занимания – готвене, рисуване, шиене, музика, създаване и писане на вестник, арт терапия, работа с глина, спортни дейности, както и медицински услуги – профилактика и зъболечение, консултации с различни специалисти.

„Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения“ изпълнява услугата и е с делегирани права от Община Варна. То е създадено през 1994 г. като организация с нестопанска цел за подпомагане и осигуряване на благоприятни условия за живот на лица с умствени затруднения и техните семейства, както и за създаване на условия за тяхната социална интеграция, обучение в социални, жизнени и творчески умения, посрещане на социални нужди, промяна отношението на обществото към лицата с умствени затруднения.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 22.02.2008 в 18:49 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране