За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева се среща с незрящи в Дряново


Биляна Раева, член на Европейския парламент от групата на Алианса на либералите и демократите на Европа (ALDE-НДСВ) ще се срещне с представители на Регионалния съюз на организацията на слепите в Дряново. Срещата е в петък, 22 февруари 2008 г., от 12.00 часа в приемната на Общината. Раева ще разговаря с председателят на съюза Господин Атанасов, с Димитър Габровски управител на „Техноком Успех“ ЕООД, където работят хора с увредено зрение и с членове на структурата, обединяваща незрящите от габровска, великотърновска и ловешка области.

Биляна Раева, заедно с читалище „Луи Брайл“ и медийното партньорство на в. Телеграф, планира широка кампания в подкрепа на незрящите в България. Кампанията има за цел и да повиши квалификацията на незрящите хора за намиране на работа и по-добрата им интеграция в обществото. Идеята е, първоначално да бъдат проучени здравословното състояние на незрящите, причините за загуба на зрение, социалното им положение. Ще се търсят възможности за подобряване на средата им на живот. Част от кампанията е проект за стабилизиране и развиване на националната библиотека при читалище „Луи Брайл“, осигуряване на персонални компютри, дисплеи за слепи хора, техника и материали за обработване на брайловите книги и попълването на виртуалната библиотека, както и разнос на печатните книги във филиалите в страната.

След срещата с незрящите Раева ще разговаря с кмета на Дряново д-р Иван Николов и председателя на ОбС Ангел Димитров, с които ще дискутира възможностите на общината да усвоява средства от европейските фондове.

Преди срещата с незрящите Биляна Раева ще бъде официален гост на откриването на офиса на Euro Direct в Габровската търговско-промишлена палата, където се намира и информационния център на евродепутатът за Габровска област.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 22.02.2008 в 18:49 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране