За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева: “Европа означава възможности”


В. „100 вести“, Габрово

„Европа за нас вече означава възможности, постигнати, благодарение на определени стандарти. Стандартите определят успеха и нашето благополучие“ – заяви в Габрово евродепутатът Биляна Раева при откриването в петък на първия в страната офис на Европейската информационна мрежа Europe Direct. Раева, заедно с Ингрид Шикова – съветник в представителството на ЕК в България, областният управител Цветан Нанов, кметовете на Габрово, Севлиево и Трявна, членовете на УС на ГТПП и др. бяха гости на откриването на първия от 11-те в страната Европейски информационен център Europe Direct.

Логото на Europe Direct беше изписано и върху огромната торта, която Ингрид Шикова разряза заедно с областния управител.

Офисът на Europe Direct е разположен в ГТПП и представлява зала с компютърна техника, безплатен телефон за връзка с cool центъра в Брюксел, монитор за наблюдение работата на Европейския парламент и много книги. Отворен е за посещение и консултации всеки работен ден.

Ръководителят на габровския офис на центъра и директор на ГТПП Галина Михнева получи Хартата за правата на гражданите на Европа, отпечатана на български език в малко колкото половин кибритена кутийка книжле от Ингрид Шикова с думите: „Защитавайте правата си и се борете за тях“.

Състезанието между поколенията с 18 въпроса „Баба и внуче за ЕС“, проведено на принципа на тв предаването „Това го знае всяко хлапе“, с три точки преднина спечелиха малчуганите от училище „Ран Босилек“ Севдалина Стоянова, Хари Богданов и Никола Влаев. „Бабите“ от женското благотворително дружество „Майчина грижа“ Ганка Шиварова, Мария Семерджиева и Евдокия Алексиева демонстрираха завидни познания върху историята и съвременното развитие на ЕС.

Едва прерязана лентата и младите хора побързаха да застанат пред специално оборудваните две компютърни места, чрез които всеки има възможност чрез Интернет да получи търсената от него информация. Според Галина Михнева в Евроинфоцентъра може да се ползва богатият фонд от печатни издания на Европейския съюз. Тук могат да се следят чрез постоянна сателитна връзка заседанията на Европейския парламент, както и всички пресконференции по телевизионния канал на Европейския съюз „Europe by Satelite“. Миналия ден например репортер на „100 вести“ гледа пресконференцията на еврокомисар Данута Хубнер.

Галина Михнева беше категорична, че всеки, който има нужда от практическа информация по отделни проблеми, свързани с евроинтеграцията, с пазара на труда или безопасността на храните, със здравеопазването или възможностите за повишаване на образованието, би могъл да се възползва от услугите на информационната мрежа Europe Direct. Офисът на Europe Direct вече работи.

Вижте повече снимки от откриването на офиса в Габрово в Галерията на сайта.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 23.02.2008 в 18:50 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране