За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева представлява ЕП на среща на Изпълнителния комитет на Арктически регион във Финландия


Българският член на Европейския парламент Биляна Раева (АЛДЕ-НДСВ) представлява Европейския парламент на двудневна среща на Изпълнителния комитет на парламентарната организация Арктически регион, която се провежда във Финландия на 28 и 29 март 2008 г. По време на срещата ще бъдат представени нови проекти в Арктика, ще се обсъди сътрудничеството в рамките на Северното измерение, както и докладите върху информационните и комуникационни технологии, и здравето на хората, обитаващи в арктическия регион. Норвежкото председателство на Арктическия съвет ще изнесе Доклад за дейността си, а срещата ще завърши с определяне на програмата за следващата конференция, която ще се състои на 12-14 август 2008 г. в Аляска.

Конференцията на депутатите от Арктическия регион е парламентарна организация, обхващаща делегации от националните парламенти на Канада, Дания, Финландия, Исландия, Норвегия, Русия, Швеция и САЩ, и Европейския Парламент, който е представляван от Биляна Раева. Тя е председател на делегацията на Европейския парламент за работа с Швейцария и на Съвместния парламентарен комитет за европейското икономическо пространство – ЕИП, което включва Исландия, Норвегия и Лихтенщайн. Раева пое тази длъжност през септември 2007 г. от Дияна Уолис, заместник-председател на Европейския парламент.

Междупарламентарната конференция за Арктическо сътрудничество се събира на всеки две години. Последната среща бе в Кируна, Швеция, през 2006 г. Изпълнителният комитет на парламентите на Арктическия регион, който е отговорен за работата на организацията между конференциите, започна своята дейност още през 1994 г. Един от основните приоритети на Комитетът е да подкрепя Арктическия съвет, създаден през 1996 г., който представлява осемте арктически държави – Канада, Дания, Финландия, Исландия, Норвегия, Русия, Швеция и САЩ. Цел на Конференцията и Комитета е да набележи насоките и да подпомага задълбочаването на сътрудничеството между държавите от арктическия регион.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 28.02.2008 в 19:05 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране