За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Отпразнуваха 3 март за първи път в Европейския парламент


Българският национален празник беше отбелязан за първи път в Европейския парламент вчера вечерта с концерт по съвместна инициатива на всички 18 български членове на ЕП. Около 200 депутати и служители от България и от други държави-членки присъстваха на събитието. Много от тях се хванаха на хоро под звуците на космическия глас на Валя Балканска. В началото на събитието гостите и организаторите почетоха с минута мълчание паметта на трагично загиналите девет души при пожара на 28 февруари в бързия влак от София за Кардам.

Българската народна певица Валя Балканска изпълни на живо няколко песни, включително летящата в Космоса „Излел е Дельо хайдутин“. Танцов и музикален състав от Смолян показа български народни танци и огласи сградата на Парламента с гайдите си. В същото време на екран се прожектираха кадри от природни и други български забележителности.

Преди началото на концерта българските депутати поздравиха присъстващите.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 05.03.2008 в 19:50 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране