За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева прави дарение за незрящи деца в Пловдив


На 10 март 2008 г., понеделник, от 10:00 часа в специализирана детска градина „Елица“ в Пловдив, Биляна Раева, член на Европейския парламент ще предостави технически средства за подобряване на средата и по-лесна адаптация на незрящи деца. Те бяха закупени със средства, събрани по време на благотворителен търг и ревю на модна къща „Агата“ в Балабановата къща в Пловдив на 8 февруари 2008 г. Ще присъстват всички участвали в благотворителния търг, между които Меглена Русенова и Гьока х.Петров – заместник-областни управители на Пловдив, Александър Буздрев, началник на Регионален инспекторат по образованието в Пловдив и съпругата му, художникът Антон Стаматов – Адамс, президентът на Зонта Клуб Пловдив Велка Арабаждиева.

Средствата са за подобряване на психомоториката на децата – сензорна пътека за ръце и крака (модули за развиване на тактилни умения) и плот с 8 различни канала за финна моторика, и бяха посочени като най-необходими за развитието на децата към момента от директора на детската градина Мария Узунова.

Дарението е част от кампанията „Равни условия на живот“ за подкрепа на незрящите в България, инициирана от Биляна Раева в партньорство с национално читалище „Луи Брайл“ и медийната подкрепа на вестник „Телеграф“.

Кампанията има за цел да повиши квалификацията на незрящите хора за намиране на работа и по-добрата им интеграция в обществото. Първите стъпки за постигането на целта са проучване на състоянието на незрящите в България; подкрепа и подобряване на здравословното им състояние; осигуряване на нормална среда за социална интеграция и адаптация, закупуване на необходимите им технически средства.

Целите на кампанията са сред приоритетите в работата на Биляна Раева за създаване на условия за конкурентоспособна и социална икономика, чрез подобряване на здравословното състояние на нацията като цяло и включване – социално и на трудовия пазар, на групи в изолация.

Специализирана детска градина „Елица“ в Пловдив е създадена през 1975 г. Тя е единствената в България за деца със специални образователни потребности, в която има обособена група за деца със зрителни нарушения. В градината има общо 55 деца, 10 от които са незрящи.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 07.03.2008 в 19:54 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране