За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Даряват технически средства за незрящи деца на СДГ „Елица“


Пловдив 24.com

Биляна Раева, член на Европейския съюз ще предостави технически средства за подобряване на средата и по-лесна адаптация на незрящи деца на специализирана детска градина „Елица“. Те бяха закупени със средства, събрани по време на благотворителен търг и ревю на модна къща „Агата“ в Балабановата къща в Пловдив на 8 февруари 2008 г. Ще присъстват всички участвали в благотворителния търг, между които Меглена Русенова и Гьока х.Петров – заместник-областни управители на Пловдив, Александър Буздрев, началник на Регионален инспекторат по образованието в Пловдив и съпругата му, художникът Антон Стаматов – Адамс, президентът на Зонта Клуб Пловдив – Велка Арабаждиева.

Средствата са за подобряване на психомоториката на децата – сензорна пътека за ръце и крака (модули за развиване на тактилни умения) и плот с 8 различни канала за финна моторика, и бяха посочени като най-необходими за развитието на децата към момента от директора на детската градина Мария Узунова.

Дарението е част от кампанията „Равни условия на живот“ за подкрепа на незрящите в България, инициирана от Биляна Раева в партньорство с национално читалище „Луи Брайл“ и медийната подкрепа на вестник „Телеграф“.

Кампанията има за цел да повиши квалификацията на незрящите хора за намиране на работа и по-добрата им интеграция в обществото. Първите стъпки за постигането на целта са проучване на състоянието на незрящите в България; подкрепа и подобряване на здравословното им състояние; осигуряване на нормална среда за социална интеграция и адаптация, закупуване на необходимите им технически средства.

Целите на кампанията са сред приоритетите в работата на Биляна Раева за създаване на условия за конкурентоспособна и социална икономика, чрез подобряване на здравословното състояние на нацията като цяло и включване – социално и на трудовия пазар, на групи в изолация.

Специализирана детска градина „Елица“ в Пловдив е създадена през 1975 г. Тя е единствената в България за деца със специални образователни потребности, в която има обособена група за деца със зрителни нарушения. В градината има общо 55 деца, 10 от които са незрящи.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 10.03.2008 в 20:00 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране