За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Осмият информационен офис на Биляна Раева отвори врати в Русе


На 8 март 2008 г. в клуба на НДСВ в Русе, Биляна Раева, член на Европейския парламент (АЛДЕ-НДСВ) откри Информационния си офис, който е осмият в страната. Отец Марин отслужи водосвет и благослови новия офис. В него гражданите на Русе, представителите на неправителствените организации, общините и бизнеса, както и медиите ще могат да получават информация за възможностите за кандидатстване за средства от ЕС, за работата на български евродепутати, както и за дейността на европейските институции.

Биляна Раева подчерта, че офиса ще консултира и подпомага подготовката на проекти по европейските фондове. Тук хората ще получават знания и ще откриват нови приятели, подчерта евродепутатът. Предстои откриването на още 4 такива офиса на територията на страната. Според Раева, проверката по усвояването на средствата по предприсъединителните фондове ще посочи съществуващите слабости с оглед недопускането им в бъдеще. За пример беше дадена Ирландия, която в началото на членството си в ЕС също е имала период на спряно финансиране. Това е подействало стимулиращо за страната и в момента Ирландия усвоява на 100 % парите по програмите, посочи евродепутатът от АЛДЕ-НДСВ.

Областният управител на Русе Мария Димова очаква сред редовните посетители на офиса да бъдат младите хора от региона, които ще се информират за всички възможности, произтичащи от членството на страната ни в ЕС. По този начин те ще бъдат стимулирани да се включат по-активно в обществения живот и да търсят начини за успешна професионална реализация, подчерта Димова. Областният координатор на НДСВ Пламен Петков каза, че партията ще продължи да залага на диалога и прагматизма в работата си. На откриването на Информационния офис присъстваха представители на институциите, бизнеса и гражданския сектор от Русе.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 10.03.2008 в 20:01 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране