За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

В Пловдив канят с талант


На 28 март, г-жа Раева посети СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Пловдив по покана на училищното ръководство. Проектът „Изкуството – универсален начин за общуване между хората” на пловдивското училище се класира за участие във втория етап на конкурса за международната награда „Карл Велики” в Аахен. Биляна Раева беше един от членовете на Националното жури.
На срещата тя разговаря с възпитаниците от гимназията и взаимно се договориха за организирането на Пленер у нас, както и за помощ в ориентирането на младежите за кандидатстване по европейски образователни програми. На тяхно разположение за въпроси е и информационният офис на евродепутата в Пловдив.От училището също се бяха подготвили и представиха музикална програма с народни и съвременни песни и произведения на пиано.Талантът и общителността на учениците направиха топлото посрещане незабравимо, но и дадоха знак, че културната идентичност може да бъде запазена и в рамките на европейската култура.

Европейската младежка награда „Карл Велики“ се присъжда на проекти, които насърчават разбирателството в Европа и света, подпомагат изграждането на общо усещане за европейска идентичност и интеграция, служат като модел за младежите, които живеят в Европа, и предлага практически примери за съвместното съжителство на европейци като една общност. Проектите се съсредоточават върху организирането на различни младежки прояви, младежки обмен или интернет проекти с европейско измерение. Участниците са на възраст между 16 и 30 години и са граждани или жители на една от 27-те държави-членки на Европейския съюз. На 4 април ще се проведе втория етап на конкурса, в който предстои европейското жури, съставено от трима членове на Европейския парламент и председателят на Европейския парламент, четирима представители от Фондацията за международната награда „Карл Велики“ да извърши подбор на победителя от подадените 27 проекта от националните журита. Наградата за най-добър проект е 5000 евро, втора награда – 3000 евро и трета награда – 2000 евро.Представителите на 27-те избрани национални проекти ще бъдат поканени на церемонията по връчване на наградите в Аахен, Германия, на 29 април 2008 г.
Като част от наградата, тримата лауреати ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент (в Брюксел или в Страсбург) през май 2008 г.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 28.03.2008 в 20:17 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране