За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Ефективност и прозрачност в работата на Европейския парламент


БНР „Събота 150″
Темата за ефективността на ЕП продължава с разговор с българския евродепутат Биляна Раева (АЛДЕ-НДСВ).
Проблемът за ефективността и отчетността в работата на евродепутатите вече е предложен за решение, смята г-жа Раева, визирайки предвидените в Лисабонския договор реформи. Тя припомня, че вече е открила 10 информационни офиса в цялата страна, за да бъде Европа по-близка до всички граждани в България. Около 15 000 евро месечно се отпускат за асистенти, а по 4 000 евро на месец за поддръжката на информационните офиси; за 20 души, работещи в 10-е центрове на Биляна Раева, може да се направи елементарна сметка какъв е общият разход, казва тя пред „Хоризонт“. „Спазват се всички правила и разходите се отчитат точно“, допълва Биляна Раева.
Като конкретен пример от ползите от Лисабонския договор, г-жа Раева посочва 8-седмичния срок, в който националните парламенти могат да се произнесат по определен проектозакон, примерно в сферата на здравеопазването и свободното движение на медицински работници. Така мнението на държавите-членки ще се чува по-добре и ще се зачита, преди ЕП да е гласувал въпросния нов закон, пояснява Биляна Раева.
Разговорът с нея продължава на тема националните каузи, зад които застават всички евродепутати от съответната държава-член, и същевременно принадлежността на всеки член на ЕП към определена политическата група. По думите й, и националната, и политическата кауза могат да бъдат защитавани в зависимост от обсъждания в ЕП въпрос.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 30.03.2008 в 20:18 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране