За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Изслушване на предложената за Еврокомисар по здравеопазването г-жа Андрула Василиу в Европарламента


На 1 април в Европейския парламент, зала PHS 1А02, депутати от няколко комисии ще преценят подготвеността на г-жа Василиу. Биляна Раева, номинирана да представлява Комисията по заетост и социални въпроси, ще зададе два въпроса, свързани с бъдещата работа на г-жа Василиу относно демографските предизвикателства, здравословното състояние на европейските граждани,трансграничното предоставяне на здравни услуги,координирана реформа в пенсионно-осигурителната и здравната системи в Европа.
Г-жа Василиу ще бъде изслушана от Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните, Комисията по земеделие и развитие на селските райони, Комисията по заетост и социални въпроси, Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите в Европейския парламент. Преди изслушването г-жа Василиу отговоря писмено на въпросник, съставен от компетентната парламентарна комисия. Областта на компетентност на новия комисар обхваща здравеопазването, безопасността на храните и хуманното отношение към животните. Изслушването ще продължи около три часа и ще започне с въвеждащо изявление от страна на г-жа Василиу, последвано от серия въпроси и отговори. Като резултат от изслушването Европейският парламент ще пристъпи към официално гласуване в пленарно заседание.
След назначаването му за министър на външните работи на Кипър, на 28 февруари 2008 г. г-н Маркос Киприану подава оставка като член на Европейската комисия, отговарящ по въпросите на здравеопазването. Кипър уведоми за своето намерение да представи кандидатурата на г-жа Андрула Василиу като нов член на Комисията. На 29 февруари 2008 г. Съветът на Европейския съюз, следвайки писмена процедура, реши да назначи г-жа Василиу за член на Европейската комисия, считано от 3 март 2008 г. до края на мандата на настоящия състав на Комисията – 31 октомври 2009 г.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 31.03.2008 в 20:21 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране