За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Новият Еврокомисар по здравеопазване отговоря на Биляна Раева


България получи задоволителен отговор на важни настоящи здравни въпроси, стана ясно след тричасовото изслушване на г-жа Андрула Василиу в Европейския парламент днес
Подобряването на резултатите от Показателя за продължителността на живот относно застаряващото население на Европа и предоставянето на медицински услуги без граници са сред основните приоритети на Комисията, каза в отговор Василиу. Проблемът с демографската криза се отразява на публичните финанси и на пазара на труда. Перспективата е обнадеждаваща – предстои да се довърши здравната реформа, а социалният пакет, съдържащ и либерализиране на здравните услуги, ще бъде пуснат дo средата на тази година за преразглеждане от Европейския парламент. На въпроса за трансграничното предоставяне на здравни услуги, г-жа Василиу наблегна на мобилността като основен фактор в ЕС. Именно директивата за свободен медицински пазар ще стимулира и модернизирането на националните системи за здравни и социални осигуровки. Изслушването предоставя възможност на съответната парламентарна комисия да се запознае с личността и вижданията на г-жа Василиу, като дава възможност за провеждане на обширна размяна на мнения относно приоритетите й в нейната област на компетентност. То е форма и на демократична и прозрачна процедура.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 01.04.2008 в 22:40 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментари към “Новият Еврокомисар по здравеопазване отговоря на Биляна Раева”

  1. admin
    април 30th, 2009 22:52

    тест

  2. admin
    април 30th, 2009 22:56

    тест :)


Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране